ADMINS.CZ Virtis s.r.o.
 

Samostatné zobrazení článku číslo 1368

článek  Martin Valent - Houbařovy podzimní nudle

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 7.12.2014

liška nálevkovitá a stroček trubkovitý; v kuchyni jim to ladí...

liška nálevkovitá a stroček trubkovitý; v kuchyni jim to ladí...

nudle a houby chutnají v mnoha podobách

nudle a houby chutnají v mnoha podobách

(variace na italské těstoviny aglio olio)

Ingredience na 2 porce:

  • vaječné tagliatelle 180 g
  • lišky nálevkovité a stročky trubkovité 200 g
  • olivový olej extra panenský 3 polévkové lžíce
  • česnek 3 stroužky (velké)
  • feferonka 1 lusk
  • sůl
  • pažitka (zelená petrželka)

Postup:

  1. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, feferonku na drobné kousky (pálivost pokrmu lze dále upravit ponecháním nebo odstraněním jadérek, případně můžeme feferonku jen orestovat a poté ji vyndat), orestujeme (česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký) a přidáme očištěné houby (větší překrojíme, menší můžeme ponechat vcelku).
  2. Houby osolíme, přikryjeme poklicí a podusíme (stačí cca 8 minut).
  3. Souběžně uvaříme těstoviny podle návodu.
  4. Těstoviny slijeme (trochu vody z nich můžeme přidat k houbám), promícháme se směsí na pánvi a servírujeme s nakrájenou pažitkou či zelenou petrželkou.

Tipy:

  • místo nudlí lze použít i jiné těstoviny; domácí nudle jsou samozřejmě lepší než kupované, poněkud však zvyšují pracnost přípravy pokrmu
  • olivový olej je v receptu vzhledem k tomu, že jde o variaci na italské jídlo
  • Italové kombinací těstoviny (bílá) – feferonka (červená) – petrželka (zelená) vytvářejí vlastenecky vybarvený pokrm v barvách své vlajky; se stročky a bez zeleně ovšem získáme vlajku císařského Německa

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

 
 
Vstup pro členy ČMS
 

Mikroskopy, USB kamery
a servis

INTRACO MIKRO

Více na www.intracomicro.cz.

Příspěvky a předplatné 2018

Členský příspěvek:

  • Studenti a senioři: 75,- Kč
  • Ostatní: 150,- Kč

Mykologický sborník:

  • Členové ČMS: 150,- Kč
  • Ostatní odběratelé: 200,- Kč

Podrobné informace najdete zde.

Vážení milovníci hub a houbaření!

Ještě jste nečetli
Časopis českých houbařů -
Mykologický sborník
?

Začtěte se do zajímavostí ze světa hub, které časopis přináší již od roku 1919.

Časopis si můžete snadno objednat zde na myko.cz.

titulní strana Mykologického sborníku 1/2018

Přístup do členské části stránek

Jste členem ČMS a ještě nemáte přístup do členské (neveřejné) části stránek myko.cz? Najdete zde Náleziště - nástroj na evidenci vlastních nálezů a spolupráci s kamarády a mykology při určování nálezů. Uvítáme také spolupráci odborníků na projektu Myko atlas.

Požádejte o přístupové údaje .

Chcete inzerovat na myko.cz?

Máte-li zájem o placenou firemní reklamu na našich stránkách, kontaktujte nebo .