ADMINS.CZ Virtis s.r.o.
 

Samostatné zobrazení článku číslo 507

článek  Silvestrovský hřib alias Boletus silvestrus

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 31.12.2011

Suroviny:

15 dkg podušených hub, 15 dkg nivy, 10 dkg eidamu, 2 lžíce měkkého tvarohu, 1 lžíce másla, mletý černý pepř, sůl, špetka mletého čili.

Postup:

Houby podusíme a necháme vychladnout, pak jemně nasekáme. Sýry nastrouháme a smícháme s tvarohem a máslem. Vmícháme nasekané houby, osolíme, opepříme a necháme v lednici 1-2 hodiny ztuhnout. Pak vytvarujeme do podoby houby, klobouk poprášíme čili. Hřib usadíme na talíř do nazdobeného okolí. Podáváme jako pomazánku s plátky veky a zapíjíme kvalitními nápoji.

Dalibor Marounek

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

 
 
Vstup pro členy ČMS
 

Mikroskopy, USB kamery
a servis

INTRACO MIKRO

Více na www.intracomicro.cz.

Příspěvky a předplatné 2018

Členský příspěvek:

  • Studenti a senioři: 75,- Kč
  • Ostatní: 150,- Kč

Mykologický sborník:

  • Členové ČMS: 150,- Kč
  • Ostatní odběratelé: 200,- Kč

Podrobné informace najdete zde.

Vážení milovníci hub a houbaření!

Ještě jste nečetli
Časopis českých houbařů -
Mykologický sborník
?

Začtěte se do zajímavostí ze světa hub, které časopis přináší již od roku 1919.

Časopis si můžete snadno objednat zde na myko.cz.

titulní strana Mykologického sborníku 1/2018

Přístup do členské části stránek

Jste členem ČMS a ještě nemáte přístup do členské (neveřejné) části stránek myko.cz? Najdete zde Náleziště - nástroj na evidenci vlastních nálezů a spolupráci s kamarády a mykology při určování nálezů. Uvítáme také spolupráci odborníků na projektu Myko atlas.

Požádejte o přístupové údaje .

Chcete inzerovat na myko.cz?

Máte-li zájem o placenou firemní reklamu na našich stránkách, kontaktujte nebo .