ADMINS.CZ Virtis s.r.o. Subway
 

Samostatné zobrazení článku číslo 999

článek  Smažený kotrč dle Martina Valenta

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 20.8.2013

rozborka...

rozborka...

máčení v těstíčku...

máčení v těstíčku...

netradičně úpravený a chutný - smažený kotrč

netradičně úpravený a chutný - smažený kotrč

Hledal jsem recepty na jinou úpravu kotrče, než je tradiční falešná dršťková polévka, nenašel jsem nic, a tak jsem zkusil tento vlastní experiment:

Ingredience:

Kotrč kadeřavý, zeleninový vývar, hladká mouka, vejce a sůl, sádlo na smažení.

Postup:

Z borového lesa jsme si domů přinesli pěknou plodnici kotrče kadeřavého.

Rozebereme ji na menší kusy (podobně jako květák na růžičky), řádně ji osprchujeme a zbavíme zeminy, jehličí, případně i breberek, které v ní bydlí.

Kotrče zvolna čtvrthodinku povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme, dáme okapat a vychladnout.

Z osoleného vejce, mouky a trošky vývaru (ten můžeme ochutit lžící piva či zakápnout portským) připravíme hustší těstíčko (řídké kotrčem proteče).

Jednotlivá sousta kotrče důkladně omáčíme v těstíčku a zvolna smažíme.

Pozn. Smažený kotrč chutná neméně dobře namísto v těstíčku, obalený v klasickém trojobalu.

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

 
 
Vstup pro členy ČMS
Nemám!
 

Příspěvky a předplatné 2021

Posílejte na nový bankovní účet:
FIO banka, č.ú. 2401853695 / 2010

Členský příspěvek:

  • Studenti a senioři: 75,- Kč
  • Ostatní: 150,- Kč

Mykologický sborník:

  • Členové ČMS: 150,- Kč
  • Ostatní odběratelé: 200,- Kč

Podrobné informace najdete zde.

Novinky v Nálezišti

Poslední zveřejněné nálezy, seřazené podle data a času zveřejnění.

Jste-li členem ČMS a máte přístupové údaje, přihlaste se vpravo nahoře.

Pseudoclitocybe expallens
strmělka vybledající

Galerina hybrida
čepičatka smíšená

Laccaria proxima
lakovka statná

Clitocybe rivulosa
strmělka potůčková

Lactarius intermedius
ryzec jedlový

Vážení milovníci hub a houbaření!

Ještě jste nečetli
Časopis českých houbařů -
Mykologický sborník
?

Začtěte se do zajímavostí ze světa hub, které časopis přináší již od roku 1919.

Časopis si můžete snadno objednat zde na myko.cz.

titulní strana Mykologického sborníku 3/2020

Chcete inzerovat na myko.cz?

Máte-li zájem o placenou firemní reklamu na našich stránkách, kontaktujte nebo .