ADMINS.CZ Virtis s.r.o. Subway
 

Seznam článků autora Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz

Strana 77 / 79, články 761 - 770 / 781

 <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   > 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 v městysi KNĚŽEVSI

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 12.9.2011

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V SUŠICI

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 10.9.2011

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V HORNÍ BŘÍZE

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 8.9.2011

Pořádá ZDŠ Horní Bříza v budově školy

Výstava se koná v sobotu 8. 10. 2011

Otevřeno 9,00 - 17,00 hodin

Odbornou asistenci a poradnu hub zajišťuje MK Plzeň

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V PLASÍCH

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 8.9.2011

Pořádá vícero institucí v budově Kláštera Plasy

Velkoryse pojatá expozice v rámci mezinárodního roku lesů.

Výstava se koná od pátku 23. 9. do neděle 25. 9. 2011

Otevřeno 10,00-17,00 hodin

Odbornou asistenci a poradnu hub zajišťuje MK Plzeň

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V TACHOVĚ

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 8.9.2011

Pořádá Muzeum Českého lesa a gymnázium Tachov v budově muzea

Výstava se koná v neděli 11. 9. 2011

Otevřeno 13,00 - 17,00 hodin (pondělí je vyhrazeno pro školy)

Odbornou asistenci a poradnu hub zajišťuje MK Plzeň

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 VE ŠLUKNOVĚ

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 5.9.2011

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 5.9.2011

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  VÝSTAVA HUB 2011 V MIMONI

sekce  Myko akce

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 3.9.2011

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  Dalibor Marounek - Pikantní houbová směs

sekce  Houby / Fotoreceptárium

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 1.8.2011

Letní směs hřibovitých hub - foto: archiv myko.cz (A.Vít)

Letní směs hřibovitých hub
foto: archiv myko.cz (A.Vít)

Pikantní houbová směs - autorský snímek

Pikantní houbová směs - autorský snímek

Když houby rostou jako právě teď, je to vždy výzva pro všechny houbaře, kteří se rádi postaví za plotnu.

 

Pikantní houbová směs

 

Suroviny:

500 g tvrdých hřibovitých hub, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika,1 cibule, 2 stroužky česneku, mletá červená pálivá paprika, mletý černý pepř, sůl, majoránka, instantní jíška, půllitr kuřecího vývaru, škvařené sádlo.

 

 

Postup:

Na sádle opečeme cibuli a pokrájenou anglickou slaninu, když slanina a cibule zezlátne, přidáme papriku pokrájenou na kostičky a houby a zalijeme kuřecím vývarem, nebo bujónem ze dvou kuřecích kostek. Povaříme do měkka, osolíme a ochutíme majoránkou, pepřem a přiostříme mletou paprikou. Nakonec zahustíme jíškou a dohladka povaříme. Podáváme například s těstovinami, v tomto případě jsou to barevné nudle, upravené do úhledných kopečků. Na talíři ještě ozdobíme pokrájenou cibulí a pažitkou.

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

článek  Dalibor Marounek - Tatarák ze syrovinek

sekce  Houby / Fotoreceptárium

autor článku  Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 8.7.2011

Ryzec syrovinka - autorské foto

Ryzec syrovinka - autorské foto

Tatarák ze syrovinek - autorské foto

Tatarák ze syrovinek - autorské foto

Houbařské experimentování v kuchyni přináší nejedno milé překvapení.

Stejně tak tomu je i v případě syrovinek, které právě na některých místech vyrazily naplno.

Nasbíral jsem jich včera celý koš a už v lese jsem přemýšlel o nějakém tom gurmánském zážitku.

Klasiky v podobě opečených syrovinek „na tálku“ jsem si za léta už docela užil.

Napadl mě „tatarák“, a tak hned po příchodu z lesa jsem začal tvořit, abych se teď s vámi podělil o následující recept.

Suroviny:

0,5 kg ryzců syrovinek, 1 cibule, 1 vejce (žloutek), po lžíci sojové a worcesterské omáčky, trochu kečupu, sůl, mletý černý pepř, najemno pokrájená pažitka, sekaná zelená petrželka. Trochu tuku a chléb na topinky, česnek.

Postup:

Mladé, zcela zdravé, šťavnaté a dobře očištěné ryzce (v syrovém stavu) pokrájíme a rozemeleme na masovém strojku. Meleme na tácu, aby neuniklo vytékající mléko. K umletému přidáme kečup, zakápneme sojovou a worcesterskou omáčkou, osolíme a okořeníme špetkou pepře. Na talíři vytvoříme ze směsi bochánek, v něm uděláme jamku a do ní dáme vaječný žloutek. Přidáme jemně krájenou cibuli, posypeme pažitkou a přizdobíme petrželkou.

Tuto vybranou záležitost podáváme s křupavými česnekovanými topinkami.

odkaz na článek  Odkaz na článek pro citaci

seznam článků  Přehled článků na této straně

 

Strana 77 / 79, články 761 - 770 / 781

 <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   > 

 
 
Vstup pro členy ČMS
 

Jarní přednášky ČMS
každé úterý
až do 11. 6. 2019.

Pozor - změna zahájení!

Přednáška začíná již v 17:45.
Houby k určení přineste v 17:15.

Příspěvky a předplatné 2019

Členský příspěvek:

  • Studenti a senioři: 75,- Kč
  • Ostatní: 150,- Kč

Mykologický sborník:

  • Členové ČMS: 150,- Kč
  • Ostatní odběratelé: 200,- Kč

Podrobné informace najdete zde.

Vážení milovníci hub a houbaření!

Ještě jste nečetli
Časopis českých houbařů -
Mykologický sborník
?

Začtěte se do zajímavostí ze světa hub, které časopis přináší již od roku 1919.

Časopis si můžete snadno objednat zde na myko.cz.

titulní strana Mykologického sborníku 4/2018

Přístup do členské části stránek

Jste členem ČMS a ještě nemáte přístup do členské (neveřejné) části stránek myko.cz? Najdete zde Náleziště - nástroj na evidenci vlastních nálezů a spolupráci s kamarády a mykology při určování nálezů. Uvítáme také spolupráci odborníků na projektu Myko atlas.

Požádejte o přístupové údaje .

Chcete inzerovat na myko.cz?

Máte-li zájem o placenou firemní reklamu na našich stránkách, kontaktujte nebo .